CT עמוד שדרה

עמוד השדרה הוא אחד האיברים החשובים ביותר בגוף האדם וגם אחד המועדים לפגיעה – עפ"י הערכות שונות, 9 מכל עשרה בני אדם יחוו לפחות פעם אחת בחייהם כאבי גב, ועבור רבים מדובר במציאות יומיומית לא נעימה ולפעמים אף כזו שגורמת למגבלות של ממש בתנועה. כשישנו חשש לפגיעה חמורה בעמוד השדרה לרוב נדרש דימות מדויק של האזור, וזאת על בסיס CT שהיא הבדיקה המתאימה ביותר להדגמת הנעשה באיבר זה.

מתי כדאי לבצע CT עמוד שדרה?

ההמלצה לעבור בדיקת CT עמוד שדרה מתרחשת בעיקר כשישנו חשד לפריצת דיסק (שלרוב מובילה לכאבי גב תחתון), כשבעקבות טראומה ישנו שבר או חשד לשבר באחת החוליות של עמוד השדרה, כשרוצים לבחון אם ישנן גרורות סרטניות בחוליות הנ"ל, במקרים של היצרות (מולדת או ניוונית) של תעלת השדרה (תעלה שמגנה על חוט השדרה ושעוברת בתוך עמוד השדרה) וגם לקראת ניתוח כשבמקרים אלה ה-CT נועד לספק לרופא המנתח את כל המידע הדרוש לתכנון מדויק ומיטבי של ההליך הכירורגי.

מהלך הבדיקה

CT עמוד שדרה נמשך דקות ספורות, ולאחר המתנה קצרה ניתן לחזור לשגרה מלאה. הבדיקה עצמה לא גורמת לכאב אם כי הנבדקים עלולים לחוש אי נוחות עקב השהות בתוך חלל סגור על מיטה צרה וללא תזוזה. עוד חשוב להדגיש כי מכשיר ה-CT מבצע למעשה אוסף צילומי רנטגן מזוויות שונות, ועל כן הנבדקים נחשפים לקרינה מייננת. קרינה זו עלולה להיות מסוכנת, אולם התועלת שבבדיקת הסי.טי גבוהה מהסכנה ועל כן מומלצת בדיקה זו בכל המקרים הנ"ל של בעיה כלשהי בגב. כמו כן יש לציין כי כדי למצות את התועלת שבדימות מתקדם זה חשוב להפקיד את הפענוח של ממצאי המכשיר בידיים מקצועיות במיוחד של נוירולוג/ית מוסמכ/ת ומנוסה מאוד.

Posted in מאמרים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *